Maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’. Doe ook mee!

We kijken met veel voldoening terug op een bruisend ECP Jaarfestival 2021. De aftrap van de maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’ vond plaats tijdens de sessie ‘Over informatie gesproken, voor een slimmere informatiesamenleving!’. Panelleden Jacqueline Rutjens (RDDI), Serv Wiemers (Open State Foundation) en Rob Nijman (IBM) gingen onder leiding van Larissa Zegveld (Voorzitter Forum Standaardisatie) in gesprek over de meest urgente en prangende vragen, waar de coalitie mee aan de slag moet.

Om in de digitale samenleving van vandaag goed te kunnen functioneren hebben burgers en bedrijven recht op tijdige en betrouwbare informatie van de overheid. De maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’ maakt zich sterk voor een digitale samenleving waarin de kwaliteit (tijdigheid, betrouwbaarheid en toegankelijkheid) van informatie centraal staat. Dit doen we door het debat te agenderen en te activeren en door activiteiten te ontplooien die bijdragen aan een duurzame informatiehuishouding voor alle betrokkenen in onze samenleving.

Iedereen met goede ideeën om een gezamenlijke agenda te maken roepen we op om mee te doen. Want we kunnen het niet alleen! Klik hier voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheid.

De sessie ‘Over informatie gesproken, voor een slimmere informatiesamenleving!’ kunt u terugkijken via Vimeo.

Ga naar de inhoud