Aankondiging keukentafelsessie #8: ‘Nieuwe informatiewet, nut en/of noodzaak?’

Op donderdag 20 april 2023 vindt de achtste in een reeks keukentafelsessies plaats. Het thema van deze sessie is: ‘Nieuwe informatiewet, nut en/of noodzaak?’

Informatie is een belangrijke ‘productiefactor’ bij het ontwikkelen van overheidsbeleid, net als financiën, mensen en bevoegdheden. Voor de laatstgenoemde factoren bestaan er wettelijke kaders, maar opvallend genoeg niet voor de factor informatie… En dat terwijl informatie, in welke vorm dan ook, onmisbaar is. Reden voor de regeringscommissaris Informatiehuishouding om in zetten op een Algemene Informatiewet. In deze wet moet nadrukkelijk aandacht komen voor de rechten van burgers, zeker nu de overheid steeds verder digitaliseert.

Wat gaat er nu mis bij burgers op het gebied van informatierechten en hoe kan de nieuwe Algemene informatiewet een verschil maken? Dat bespreekt Arre Zuurmond tijdens deze achtste keukentafelsessie met zijn tafelgasten én met de online deelnemers.

Meld u aan en discussieer mee over de problemen en de oplossingen

U kunt de Keukentafelsessie na aanmelding online bijwonen of naderhand terugkijken via deze websites www.rcihh.nl of www.ibestuur.nl. De organisatie van de keukentafelsessies is in handen van iBestuur en de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken.

Meer informatie over deze keukentafelsessie en de aanmeldmogelijkheid vindt u op de website van de regeringscommissaris Informatiehuishouding.

Arre Zuurmond en zijn tafelgasten tijdens keukentafelsessie #7 in bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein
Arre Zuurmond en zijn tafelgasten tijdens keukentafelsessie #7 in bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein
Ga naar de inhoud