Aankondiging keukentafelsessie #7: ‘De andere kant van de Woo’

Op donderdag 23 maart 2023 vindt de zevende in een reeks van tien keukentafelsessies plaats van de regeringscommissaris Informatiehuishouding. Het thema van deze sessie is ‘De andere kant van de Woo’.

De Wet open overheid, actieve openbaarmaking; we zijn er – terecht – volop mee bezig. Maar blijven we met alle nieuwe regels en beleidsstukken niet te veel in ons eigen overheidsdenken hangen? Is openbaarheid van beleids- en bestuursbeslissingen Ć¼berhaupt voldoende? Je kunt als overheid alleen werken aan een doelmatige actieve openbaarmaking als je weet wat inwoners daadwerkelijk aan informatie willen hebben en hoe ze die het beste aangereikt kunnen krijgen. Wat moeten we daarvoor doen, en misschien wel laten?

De maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken en iBestuur ondersteunen de regeringscommissaris Informatiehuishouding bij de organisatie van de keukentafelsessies. De keukentafelsessies gaan door tot in het voorjaar van 2023, vanuit verschillende bibliotheken in het land. Een overzicht van de keukentafelsessies vindt u op de website www.rcihh..nl.

Meer informatie over keukentafelsessie #7 vindt u op deze webpagina.

Ga naar de inhoud